fbpx
Leerlingen O.S. Domburg op bezoek bij ressortkantoor LVV

GFC NIEUWS- Leerlingen van de O.S. Domburg hebben een bezoek gebracht aan het LVV ressortkantoor, vanwege de interesse van de leerlingen in het proces van uitzaaien tot verspenen, plantvermeerdering en oculeren.

De school heeft een eigen plantenkas, die in samenwerking met het LVV ressort Domburg, leerlingen en leerkrachten van de school is opgezet.

Het onderhoud van deze kas gebeurd ook gezamenlijk en de landbouwvoorlichters van het ressort staan de school met raad en daad bij.

Het LVV ressort Domburg beschikt ook over een eigen tuin waar verschillende soort groenten en fruit wordt geteeld en proeven worden gedaan en die dan indien nodig, in praktijk bij de agrariërs wordt toegepast. Behalve de educatie die de leerlingen hebben gehad, zijn er ook demonstraties gegeven hoe planten op verschillende manieren vermeerderd kunnen worden en hebben ze de mogelijkheid aangepakt om het ook zelf te doen.

Te Domburg wordt veel aan gezinslandbouw gedaan waardoor de kinderen extra belangstelling tonen. De landbouwvoorlichters zijn ingenomen met de belangstelling van de kinderen.

”Het is voor ons leuk maar bovenal nuttig om aan jongeren informatie te verstrekken, we hebben aan de toekomst informatie verschaft, zo zien we dat”.

Zowel leerkrachten als leerlingen waren tevreden met het bezoek alsook de vergaarde informatie. “We wisten niet dat er zoveel werd gedaan op het LVV ressortkantoor te Domburg, ik dacht echt dat men alleen op het veld ging voor het geven van informatie, maar er zijn ook veel activiteiten die ze zelf ontplooien”, gaf een leerling aan.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.