fbpx

Leerlingen Coronie worden geïnteresseerd in agrarische sector

Als de Kokospalm goed wordt verzorgd kan het jarenlang vruchten dragen. De kokospalmboom is een levensboom”, zegt Ricardo Vriesde tijdens de afsluiting van het project ‘Coconut Industry Development for the Caribbean’. Vriesde is één van de leden van het Nationale Stakeholders Platform (NSP) van dit project.

Het project is in 2015 in het district Coronie gestart, gefinancierd door de Europese Unie en gezamenlijk uitgevoerd door de Caribbean Agricultural Research and Development Institute (CARDI) en de International Trade Centre (ICT).

In verband met de afsluiting van het eerste gedeelte van dit project hebben het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de NSP deze week een kokos mini – open dag georganiseerd voor leerlingen van de zesde klas lagere school en de tweede klas Muloschool.

Met deze dag werd beoogd om leerlingen te interesseren in de agrarische sector. Er zijn verschillende producten tentoongesteld, waarbij bijna alle delen van de kokospalm zijn verwerkt tot o.a wijn, olie, suiker, water, hout, hoeden en manden.“Er is veel potentie in de agrarische sector. Daarom doet de regering er alles aan om deze sector tot ontwikkeling te brengen om zodoende het gehele Caribisch gebied ook te kunnen voorzien van voedsel” zei de onderdirecteur Planning van het ministerie van LVV, Raymond Nojodimedjo.

OOK INTERESSANT
Vluchtende autobestuurder in buik geraakt door politiekogel

Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, leden van de NSP, de districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, en Maurice Wilson van CARDI waren ook aanwezig op de ope ndag. Binnenkort begint de tweede fase van dit project.(GFC)