fbpx
Facebook Pagelike Widget

Leerkrachten Kalebaskreek ontvangen bereidverklaringen

‘God komt niet op aarde, maar stuurt mensen. En u bent als minister door hem gestuurd.’ Woorden van meneer Scholzberg, leerkracht uit Kalebaskreek bij de ontvangstname van zijn bereidverklaring.

Gisteren heeft inister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) op zijn kabinet, 10 bereidverklaringen verstrekt aan leerkrachten en enkele personeelsleden van de Medische Zending uit Kalebaskreek.

Met de aanname van deze belangrijke documenten is de jarenlange droom van burgers uit Kalebaskreek uitgekomen, tekent de afdeling Voorlichting van RGB op.

Minister Relyveld geeft aan dat deze uitreiking is voortgevloeid uit het bezoek dat hij een maand terug samen met de president van Suriname had afgelegd aan het Boven Coppenamegebied m.n. aan de dorpen Kalebaskreek, Donderskamp en Corneliskondre.

In Kalebaskreek werd de bewindsman door de leerkrachten verzocht om ze in aanmerking te doen komen voor een stuk perceel.

“Ter plekke besloot de minister alles eraan te doen in te gaan op het verzoek van deze groep Surinamers. Niets stuit het voortvarend werken van minister Relyveld”, vervolgt het persbericht. Ongeremd doet hij alle mogelijke om mensen zowel in de kustvlakte als het binnenland te voorzien van een stuk perceel om daarmee de basis te helpen leggen voor een gezonde samenleving.

Vermeldenswaard is dat de bereidveklaringen om percelen in de Commewijne gaan. Haast alle mensen die hun bereidverklaringen in ontvangst namen spraken over hun kinderen die in de stad naar school gaan.

Conchita Alkantara, hoofdbasja tevens leerkracht, zegt dat met deze ontwikkeling een stuk garantie is gelegd in haar leven. Haar kinderen zitten ook in de stad op school. Zij gaat voor hen bouwen en hierdoor kunnen zij zonder enige huisvestingproblemen hun studie rustig afmaken. De groep is de minister zeer erkentelijk.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…