fbpx

Leerkrachten juichen onderwijsvernieuwing toe

De minister van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur, Lilian Ferrier, heeft de ruim 90 leerkrachten van een aantal scholen uit Coronie en Nickerie van het zevende leerjaar tijdens de opening van het Basic Education, Science,Technology, Reading, Engineering, Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation (BESTREAMING-programma) zaterdag toegesproken in het Cultureel Centrum Nickerie (CCN).

Dit innovatief programma van het ministerie, welke onderdeel is van het BEIP 2nd programma, wordt in samenwerking met de afdeling Curriculum Ontwikkeling en in consultatie met het centrum voor nascholing in Suriname, CENASU, uitgevoerd.

Professor Padhu Seshaiyer, academisch coördinator BESTREAMING, zei ”geef het kind geen probleem om op te lossen, maar geef het de tools om het probleem op te lossen”.

Onderwijsinspecteur Dennis Malone zei dat wij moeten meegaan met de ontwikkelingen, omdat wij een behoorlijke achterstand hebben.

BEKIJK OOK
Dc Brokopondo bespreekt uitdagingen met minister Kuldipsingh

De leerkrachten van Coronie en Nickerie juichen deze onderwijsvernieuwing toe. Zij zijn er klaar voor om af te stappen van de traditionele methode. Zij hadden reeds differentiatie moeten toepassen bij de lesmethode die nog wordt gehanteerd, maar dit is niet helemaal tot zijn recht gekomen. Door gedifferentieerd te werken bereik je alle niveau’s.

Een aantal leerkrachten dat op een laag pitje deze differentiatie wel heeft toegepast, heeft de voordelen hiervan ingezien. Zij hadden minder zittenblijvers. Wat nog een uitdaging is bij het toepassen van deze nieuwe methode, is het gebonden zijn aan tijd, waardoor je geen ruimte hebt voor de minder snelle leerlingen.

Volgens de bewindsvrouw heeft deze vernieuwing van de onderwijsstructuur reeds 40 jaar geleden moeten plaatsvinden. De vernieuwing wordt nu gefinaliseerd.