fbpx

Twee leerkrachten in Suriname hopen dat coronacrisis lang zal voortduren

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee leerkrachten die op scholen in Paramaribo les geven hopen dat de coronacrisis nog lang zal duren.

De twee onderwijsgevenden waren afgelopen zaterdag op bezoek bij een vriendin in Saramacca, waar er een hevige discussie ontstond over de coronamaatregelen in Suriname.

De echtgenoot van de vriendin die financieel zeer zwaar getroffen is door de coronabeperkingen en Suriname het liefst zo gauw mogelijk weer naar het oude normaal ziet gaan, kwam in ernstig woordenconflict met de onderwijzeressen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Regering Suriname moet complottheorieën over vaccins actiever ontkrachten

Aan GFC Nieuws vertelt hij dat deze leerkrachten er blij mee zijn dat er sprake is van een ernstige coronacrisis. De scholen in Suriname zouden als het aan hen lag zo lang als mogelijk gesloten moeten blijven zodat ze voor nog langere tijd meer vrijheden hebben.

BEKIJK OOK
Tsang dringt aan op strafrechtelijk onderzoek ordinaire grondroof

De uitspraken vielen bij de man in het verkeerde keelgat, waarna er een woordenwisseling ontstond.

Volgens hem hebben de onderwijzeressen aangegeven dat niet zij alleen er zo over denken. Veel collegae en overheidsambtenaren die niet naar het werk hoeven hebben dezelfde mening. Lekker doorbetaald krijgen en niet of weinig werken.

GFC Nieuws vroeg de twee leerkrachten in kwestie om hun respons. Ze beweren dat hun uitlatingen over de coronacrisis uit hun context zijn geplaatst.