fbpx

Leerkracht ‘gebruikt eigen lichaam tijdens anatomieles’

GFC NIEUWS- Een leerkracht die er alles aan doet om haar lessen zoveel mogelijk te visualiseren, wordt door duizenden online geprezen voor haar inspanningen.

De Spaanse Verónica Duque, die al 15 jaar lesgeeft, kleedde zich recentelijk tijdens een anatomieles in een full-body pak van het menselijk lichaam.

De tweet, geplaatst door haar man, ging viraal en heeft inmiddels meer dan 65.000 likes en 14.000 reacties.

‘Ik keek rond op internet en toen verscheen er ineens een advertentie van een zwempak op AliExpress. Omdat ik wist hoe moeilijk het voor jonge kinderen is om de ligging van organen te visualiseren, vond ik het de moeite waard om het eens te proberen,’ vertelt ze.

BEKIJK OOK
Newmont Suriname eist dat alle werknemers gevaccineerd zijn tegen Covid-19

Veronica is constant bezig om haar lessen interessanter te maken. ‘Ik heb besloten om verkleedkleding te gebruiken voor geschiedenislessen,’ zegt ze. ‘En ik gebruik kartonnen kronen om grammaticale categorieën te leren, zoals zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden. Verschillende grammatica-koninkrijken, noem ik dat.’

Met haar werkwijze wil ze ook een statement maken: ‘Ik wil dat de maatschappij stopt met leraren luie bureaucratische ambtenaren te noemen. Dat zijn we echt niet.’