Leerkracht die protesteert tegen exorbitante loonsverhoging voor directeur, belandt in cel

Een Amerikaanse onderwijzeres is in Louisiana gearresteerd en geboeid uit een openbare schoolvergadering afgevoerd. De vrouw had tijdens de vergadering geprotesteerd tegen een forse salarisverhoging voor een schooldirecteur.

De verhoging met 38.000 dollar was gelijk aan het jaarsalaris van een leerkracht, twee cafetariamedewerkers of twee conciërges, argumenteerde Deyshia Hargrave. De directeur verdiende vóór de verhoging reeds 110.130 dollar.

Zij had dan ook moeite met de opslag voor directeur Jerome Puyau, temeer daar leerkrachten “geen cent” erbij kregen, klassen groter werden maar het schoolbestuur bezuinigde op onderwijzers, en personeel onprofessioneel werd behandeld wanneer zij meer geld vroegen.

“Hoe kun je een salarisverhoging accepteren terwijl je in feite geld wegneemt van de leerkrachten en het personeel onder jou?” vroeg zij tijdens de vergadering.

Hoewel Hargrave haar zegje deed tijdens de rondvraag, toen de zaal de gelegenheid kreeg zich uit te spreken, droeg de bestuursvoorzitter haar op te zwijgen. Omdat zij haar grieven bleef spuien, sloeg een beveiligingsman haar in de boeien en sleurde haar het gebouw uit.

Zij moest de avond in een cel doorbrengen en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De juf riskeert een celstraf van zes maanden.

Het schoolbestuur zei later in een verklaring dat zij niets te maken had met de arrestatie en dat de politieman geheel op eigen gezag had gehandeld.

De agent was aanwezig op de vergadering omdat hij hoort bij de schoolpolitie. Hij dreigde een collega, die zei dat iemand gebeld zou worden over de arrestatie, eveneens in de cel te gooien.

Overige berichten