fbpx
Leer programmeren met codewknd

Na het lanceren van een aantal applicaties in 2017, waarvan Kukru en de TeleG eTopUP app de bekendste in onze reeks zijn, hebben we gemeend om in 2018 onze kennis te delen met iedereen die wil leren programmeren, iedereen die applicaties wil leren bouwen. Elk weekend leren we maximaal 10 studenten zich comfortabel voelen met een programmeertaal.

De programmeertalen waaruit gekozen kan worden zijn: HTML, PHP, Javascript en Java. We hebben gekozen voor deze talen omdat zowel lokaal als internationaal deze de meest gebruikte zijn, zegt Gino Eersel van appfcrty, een in Suriname gevestigde organisatie die vanaf 2016 applicaties ontwikkelt die werken voor Surinamers.

Programmeren laat ons denken, leert ons plannen. Als je een applicatie maakt moet je vooraf alle mogelijke scenario’s al uitgewerkt hebben. Daarom hebben we codewknd (staat voor code weekend) bedacht. Simpel, snel, maar vooral betaalbaar leren programmeren, vervolgt Eersel.

Het idee is om studenten zich comfortabel te laten voelen met een programmeertaal. “We weten dat programmeren een voortdurend leerproces is dat zich razendsnel ontwikkeld. Ons leerprogramma is ontwikkeld om slechts de basis te geven”.

Binnen 4 uren verdeeld over een weekend, zaterdag en zondag, krijgen de studenten de basistechnieken van programmeren toegediend en worden ze door middel van simpele alledaagse voorbeelden zich comfortabel te voelen met de programmeertaal. De studenten worden getraind door mentors die al jarenlang in het vak zitten.

“We zeggen “comfortabel laten voelen” omdat het niet verward moet worden met een normale programmeer training. De bedoeling is dat we de basis geven en door middel van alledaagse voorbeelden een programmeertaal aan de studenten leren. De rest kunnen ze altijd online vinden via documentatie. Er is genoeg documentatie online, maar veel weten niet hoe ermee te starten of hoe deze te implementeren. Naast de taal, leren de studenten ook hoe projecten op een effectieve en tijdbesparende manier uit te voeren. Veel Surinaamse bedrijven gaan over tot automatisering, dus genoeg ontwikkelaars hebben is niet eens erg”, meent Eersel.

De trainingen beginnen vanaf februari in Paramaribo. Het is wel in de bedoeling dat dit op kort termijn in andere districten wordt aanbieden. De doelgroep is zeer divers, omdat leren programmeren geen leeftijd kent.

Voor meer informatie en om zich aan te melden, kan men naar: http://bit.ly/codewknd.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…