fbpx

Leden roversbende en vermoedelijke tipgever opgesloten

GFC NIEUWS- Leroy L.( 30), Reynold K.( 26), Merrel K.( 27) en Lloyd M.(31) zijn maandag door de politie gearresteerd, nadat drie van ze werden geraakt door kogels uit het vuistvuurwapen van een ondernemer die zij hadden beroofd nabij de kruising van de Celina- en de Verlengde Hoogestraat.

De bendeleden, die volgens het slachtoffer bestond uit 5 personen, hadden een schoudertas uit een pick-up van de ondernemer gestolen, nadat ze een ruit kapot sloegen.

Tijdens hun vluchtpoging schoot de ondernemer met zijn vuistvuurwapen op de vluchtauto van de dieven.

De verdachten Leroy L. Reynold K. en Merrel K. liepen schotverwondingen op.

Ondanks hij gewond was geraakt kon Leroy vluchten in een zwartgelakte personenauto waarin hoogstwaarschijnlijk andere bendeleden zaten.

Naderhand werd hij door de politie in een ziekenhuis aangehouden. Zijn kompanen Reynold en Merrel waren eerder aangehouden. Na medische behandeling zijn deze drie verdachten ingesloten.

BEKIJK OOK
Santokhi verheugd over succesvolle uitvoering niertransplantaties

De vierde aangehouden en opgesloten verdachte Lloyd M. heeft vermoedelijk een tip gegeven aan de dieven om toe te slaan. Hij was namelijk bezig met bouwwerkzaamheden op de locatie waar het strafbaar feit is gepleegd.

In de witte vluchtauto heeft de politie een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. De auto is ook in beslag genomen.

De schoudertas met inhoud is terecht en afgestaan aan de ondernemer.

Het wapen waarmee de ondernemer heeft geschoten, is niet in beslag genomen omdat hij een vergunning daarvoor heeft.