fbpx
Leden JCI Nilom participeren aan American Leadership Academy

De president van JCI Nilom, Mario Vermeer, en nationaal vicepresident, Tatiana Lame, hebben geparticipeerd aan de American Leadership Academy (ALA) in San Martin, Argentinië.

Zij hebben samen met 25 leden van Junior Chamber International (JCI) uit de regio kennis opgedaan over leiderschapskwaliteiten die nodig zijn bij het invullen van bestuursfuncties.

De deelnemers zijn in staat gesteld om met elkaar te brainstormen over een aantal sociale kwesties binnen de Amerika’ s en het Caribisch gebied.

Enkele aandachtsgebieden zijn corruptiebestrijding, educatie en de samenwerking met de lokale overheid. Hiernaast zijn er zijn diverse strategieën uitgewerkt over hoe JCI ook in Suriname op een duurzame wijze impact kan creëren.

De president van JCI Nilom is ervan overtuigd dat de kennis en ervaring die zijn opgedaan, de gemeenschap en de organisatie, ten voordele zal zijn. “De kennis en informatie zal ik de komende periode toepassen in de praktijk met de leden van de organisatie. Dit moet ons allen in staat stellen om effectiever te functioneren en hierdoor een positieve verandering te brengen binnen onze gemeenschap – vooral in deze moeilijke periode,” zegt Vermeer.

Deze American Leadership Academy, die van 11 tot en met 14 mei is gehouden, is speciaal gericht voor leden van de JCI die ambitie hebben om op nationaal of internationaal niveau een bestuursfunctie te bekleden.

De Nilom-president laat optekenen dat dit een zeer intensieve en uitdagende periode was vanwege het strak programma dat afgewerkt moest worden. “We hadden nauwelijks vrije tijd, van 7 tot 7 waren we letterlijk en figuurlijk bezig,” deelt hij verder mee.

(Foto: JCI Nilom) De president van JCI Nilom, Mario Franklin Vermeer, (midden) samen met JCI-leden. Hij toont zijn certificaat.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.