fbpx
Leden Hoofdstembureaus beëdigd

Vanmorgen zijn in het Lalla Rookhgebouw de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van de Hoofdstembureaus van de tien kiesdistricten door minister Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken beëdigd.

Dit vond plaats in verband met de verkiezingen van 25 mei. De minister gaf aan, dat het Hoofdstembureau een belangrijke schakel is binnen het verkiezingsgebeuren en dat dit orgaan ingevolge artikel 28 van de kiesregeling is ingesteld.

Het Hoofdstembureau draagt zorg voor het ordelijk verloop van de verkiezingen en is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de vele verkiezingsprocedures.

Onder andere van de kandidaatstellingen en bewilliging van de gekozen kandidaten, het opzetten van verschillende stembureaus binnen het kiesdistrict alsook de processen verbaal van de stemopneming op de dag der stemming alvorens deze worden doorgestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau.

De minister deelde mee dat de beëdigden binnenkort getraind zullen worden zodat zij over de nodige handvatten en instructies kunnen beschikken.

Verder drukte hij de leden op het hart om zich te laten leiden door plichtsbesef en geen handelingen te plegen die het vertrouwen in hen kunnen schaden en wenste hen veel succes toe met deze zware taak.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…