fbpx

Leden DNV schieten gericht op vluchtauto dieven

Leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben vrijdagmorgen drie dieven aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt. De leden van het DNV zagen hoe de 22-jarige Clarence B., de 23-jarige Fabio D. en Enser F. een tas uit een auto wegnamen. De auto stond op dat moment geparkeerd nabij de hoek van de Binda- en de Concordialaan. Na deze diefstal reden zij weg in hun voertuig.

De leden van het DNV, die toevallig langsreden, zetten de achtervolging in. De criminelen probeerden weg te komen en op een gegeven moment werd gericht op de vluchtauto geschoten. Ter hoogte van de Van Brussellaan verloor de bestuurder van de vluchtauto de controle daarover, waardoor het voertuig in een trens terechtkwam.

BEKIJK OOK
Landbouwers Boven-Suriname verdiepen zich in agroforestry

De drie criminelen werden aangehouden. Clarence B. had een schotverwonding opgelopen. Hij werd per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij medische hulp kreeg.

Daarna werd hij, samen met zijn twee kompanen, door de politie in verzekering gesteld. Inmiddels zijn deze misdadigers overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie. Het vermoeden bestaat dat deze criminelen meer strafbare feiten gepleegd hebben, schrijft de PR van het KPS.(GFC)