fbpx

LC Parwani doneert SRD 25.000 aan Hubert Stichting

Lions Club Parwani heeft afgelopen zaterdag een bedrag groot SRD 25000 gedoneerd aan de Hubert Stichting. De serviceclub is ingegaan op een verzoek van directeur Saliema Jahangier-Jahangir.

In het kader van het decentralisatieproces heeft de stichting haar diensten uitgebreid naar het district Commewijne. In juni 2015 ontving zij een woonhuis met 2 slaapkamers dat gefinancierd werd uit een fonds in Nederland.

Ter plekke wordt 24 uur opvang geboden aan 8 behoeftige jongvolwassenen met meervoudige beperking, die wees/half wees of verstoten zijn, terwijl een pupil met een visuele en lichamelijke beperking uit Tamanredjo zelf, het dagverblijf bezoekt.

Via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft de stichting lokale medewerkers uitgeleend gekregen die deze groep verzorgen en begeleiden. Deze groep bewoners heeft bijna geen familie contact, waardoor de stichting alle zorg op zich heeft.

Vanwege de zeer beperkte ruimte van dit houten en zeer verouderde woonhuis met slechts 2 kleine slaapkamers en met een klein bad en toiletruimte en vooral de grote vraag naar permanente opvang voor deze doelgroep, wil de stichting in het nieuw jaar een aanvang maken met de nieuwbouw.

Het ligt in de bedoeling om de nieuwbouw volledig rolstoel toegankelijk te maken, zodat de bewoners zo zelfstandig mogelijk begeleid kunnen worden.

Jahangier is zeer blij met deze geste van de Parwani. Zij hoopt dat ook anderen uit de samenleving een voorbeeld hieraan zullen nemen.(GFC)