fbpx
Launch Noord Commewijne Toerisme cluster project

GFC NIEUWS- Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op 6 maart de lancering gedaan van het Noord Commewijne Toerisme cluster project.

Dit project is gefinancierd door Compete Caribbean Partnership Facility (CCPF). CCPF is een samenwerking tussen de Inter American Development Bank (IDB) en de Canadese overheid. Ook de Britse overheid helpt mee met de financiering.

De HI&T-bewindsman, die heel trots is met de lancering gaf in zijn rede aan, dat Suriname deel uitmaakt van de globaliserende wereld en dat er gretig gebruik moet worden gemaakt van de mogelijkheden die partners aanbieden om zowel de nationale- als de internationale Handel en Toerisme verder te bevorderen. \

Tot slot feliciteerde en bedankte minister Tsang allen, die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd om deze mijlpaal te bereiken en gaf verder aan, dat alleen door moed, durf, doorzettingsvermogen, de wil en het werkelijk doen, dit bereikt kan worden.

Het Noord Commewijne Toerisme cluster project is een tweejarig project en loopt van december 2019 tot en met december 2021.

Het doel van dit project is om North Commewijne te verbeteren, te vermarkten en op de nationale- en internationale toeristische markten te promoten.

De cluster bestaat uit 20 lokale particuliere bedrijven en andere ondersteunende organisaties en werd opgericht door het ministerie van HI&T ter ontwikkeling en verbetering van onze toerisme activiteiten.

Het ministerie van HI&T, de CCPF en de cluster gaan samen Noord Commewijne tot een wereldklasse toeristisch oord maken.

De clustermanager, Demis Johnn, gaf aan dat in dit project zijn opgenomen, een deel van de rechteroever van de Commewijnerivier tussen Rust en Werk en Baki, en van de linkeroever Katwijk, Nieuw-Amsterdam en Peperpot.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…