Launch Noord Commewijne Toerisme cluster project

GFC NIEUWS- Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op 6 maart de lancering gedaan van het Noord Commewijne Toerisme cluster project.
Dit project is gefinancierd door Compete Caribbean Partnership Facility (CCPF). CCPF is een samenwerking tussen de Inter American Development Bank (IDB) en de Canadese overheid. Ook de Britse overheid helpt mee met de financiering.
De HI&T-bewindsman, die heel trots is met de lancering gaf in zijn rede aan, dat Suriname deel uitmaakt van de globaliserende wereld en dat er gretig gebruik moet worden gemaakt van de mogelijkheden die partners aanbieden om zowel de nationale- als de internationale Handel en Toerisme verder te bevorderen. \
Tot slot feliciteerde en bedankte minister Tsang allen, die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd om deze mijlpaal te bereiken en gaf verder aan, dat alleen door moed, durf, doorzettingsvermogen, de wil en het werkelijk doen, dit bereikt kan worden.
Het Noord Commewijne Toerisme cluster project is een tweejarig project en loopt van december 2019 tot en met december 2021.
Het doel van dit project is om North Commewijne te verbeteren, te vermarkten en op de nationale- en internationale toeristische markten te promoten.
De cluster bestaat uit 20 lokale particuliere bedrijven en andere ondersteunende organisaties en werd opgericht door het ministerie van HI&T ter ontwikkeling en verbetering van onze toerisme activiteiten.
Het ministerie van HI&T, de CCPF en de cluster gaan samen Noord Commewijne tot een wereldklasse toeristisch oord maken.
De clustermanager, Demis Johnn, gaf aan dat in dit project zijn opgenomen, een deel van de rechteroever van de Commewijnerivier tussen Rust en Werk en Baki, en van de linkeroever Katwijk, Nieuw-Amsterdam en Peperpot.

Overige berichten