Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart.

Vicepresident Ashwin Adhin mocht als eerste burger van het land zijn e- ID kaart maken. Ook de ministers Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling mochten op deze lokatie hun E-ID kaart maken.

Gardelito Hew A Kee, coördinator van het e-Government project gaf aan, dat het personeel speciaal getraind is geworden om het apparatuur te bedienen.

Naast de hoogwaardigheidsbekleders mochten vandaag ook de 16-jarige Mercedes Tjon Soe Tsoi en de 103-jarige seniorenburger Fernand hun e-ID kaart maken.

Volgens Hew A Kee zijn er nog een aantal locaties verspreid over Suriname geselecteerd, waar burgers vanaf maandag 18 maart terecht kunnen voor het maken van hun e-ID.

De gegevens van de aanvragers worden digitaal opgestuurd naar de Print House welke gevestigd is op het terrein van het hoofdkantoor van CBB aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Na de aanvraag begaf de delegatie zich naar het hoofdkantoor van CCB voor de feestelijke ingebruikname van de Printhouse. Na de onthulling van het plakkaat kregen de genodigden een rondleiding.

De voordelen van een e- ID zijn onder andere dat deze niet vervalst kunnen worden. De maximale wachttijd voor de e- ID kaart is 30 dagen.

Overige berichten