fbpx
Launch documentaire “Uncovering mangrove ecosystem services in Suriname”

Vandaag vond de launch plaats van de documentaire ‘Uncovering Mangrove Ecosystemen in Suriname’. Dit project is uitgevoerd door de Stichting Develop Art Foundation (Stichting DAF) in opdracht van de UNDP, de Europese Unie en de Surinaamse overheid in de vier districten Nickerie, Coronie, Paramaribo en Commewijne. Dit zijn de districten waar langs de kust de meeste mangrove voorkomt.

Na ondertekening van de overeenkomst begon het project team in mei 2017 met de uitvoering van het project dat bestond uit verschillende onderdelen. Het eerste deel bestond uit het uitvoeren van een enquête, waarbij de kennis over de mangrove en het gebruik van de mobiel werden onderzocht.

In het tweede deel van het project zijn er camera trainingen gehouden waarbij trainer Idi Lemmers in totaal 55 personen in die vier districten heeft getraind. Het waren theoretische maar vooral praktische trainingen, omdat aan het eind van het trainingsweekend de trainees camera’s kregen om de mangrove in hun directe omgeving volgens eigen ideeën vast te leggen.

Op sommige plekken moesten wij na evaluatie de camera opnieuw achterlaten, maar de beelden die werden vastgelegd waren zo goed, dat wij in de fase na de opnames veel werk hadden om te besluiten welke beelden wel en niet te gebruiken.

Dit resulteerde in vier korte documentaires per district, die vervolgens werden omgezet in de grote documentaire van 30 minuten waarvan de launch vandaag was.

De getrainde personen hebben allen enthousiast gereageerd op het eindresultaat. Het geeft namelijk een goed beeld van uitdagingen als het gaat om de mangrove in hun eigen omgeving, maar ze denken ook aan oplossingen. En deze gedachten delen ze graag met de wereld.

Deze documentaire zal in de komende weken niet alleen op de Surinaamse televisie en sociale media in Suriname worden gepromoot, maar ook internationaal worden geadverteerd om na te gaan hoe degenen buiten onze grenzen reageren op dit verhaal.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…