fbpx
Latour gaat op de fiets

De padvinder groep van de R.K Parochie “ Maria Koningin van de Wereld” de Pater Anton Donicie en de jongeren van stichting buurtwerk Latour(Stibula) hebben op zaterdag 21 maart uit handen van de vertegenwoordiger, Tanja Lieuw, van het Small Grants Programma 15 van de 25 fietsen in ontvangst mogen nemen.

Ranger Triesie Kelousha memoreerde wat zij allemaal al aan het doen zijn. Onder andere worden de buurtbewoners bewust gemaakt van een schoon milieu en worden er trainingen verzorgd. De scouts en jongeren van Stibula worden gespecialiseerd in hydrologiemeeting, waarbij zij uiteindelijk getrainde trainers worden om andere leeftijdsgenoten te trainen.

Ook luchtvervuiling, geluidssterkte, een bewustwordingsdag rond klimaatsverandering, de 1e grote autoloze dag in Suriname een milieuonderzoek, dat heeft plaatsgevonden in het ressort Latour. Dit onderzoek ging over het fietsgedrag, grofvuil en vuil ophaal in de buurt.

De vertegenwoordiger van SGP, bleef even stil staan waarom het goed en belangrijk is om te fietsen en dat jongeren van Latour een voorbeeld zullen zijn voor andere buurten.

De afdeling wild Life Scouts van de Pater A Donicie groep is een nieuwe afdeling binnen scouting Suriname. Zij houden zich voornamelijk bezig met milieuactiviteiten. Het zijn jongeren in de leeftijd18 tot 25 jaar die reeds padvinders zijn.

De fietsen zullen naast het promoten van het fietsgedrag ook ingezet worden voor het ophalen van petflessen, oud papier en het doen van verschillende jongerenactiviteiten op de fiets.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…