fbpx
Latijns-Amerikaanse zangers dragen bij aan bestrijding Covid-19 pandemie

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO) en de Colombiaanse zanger Salomón Beda hebben een overeenkomst ondertekend, waarbij de kunstenaar de royalty’s van zijn muzikaal thema “Pa’alante” (Ga Vooruit) schenkt aan activiteiten die PAHO voert in de Americas om de pandemie van het nieuwe coronavirus 2019 (COVID-19) te bestrijden.

Het lied verwijst naar de aarde. De versie van het nummer is beschikbaar op digitale muziek- en videoplatforms (onder andere Spotify, Pandora, iTunes) en de verkregen royalty’s zullen worden gedoneerd aan PAHO.

Artiesten uit Argentinië, Colombia, Peru, Mexico, Ecuador, Venezuela, Chili, Puerto Rico en de Verenigde Staten bundelden hun krachten om een nieuwe versie van het lied van Beda op te nemen, genaamd “Pa’alante”, met als doel fondsen te werven voor de reactie op de COVID-19 pandemie. Dit in het kader van een initiatief genaamd #Volveranlosabrazos (#Deomhelzingenzullenterugkeren).

De medewerkers aan de nieuwe versie van “Pa’alante” zijn: Santiago Cruz, Sie7e, Telebit, Simon Grossman, Luz Pinos, Vicente Cifuentes, Marissa Mur, Mareh, Pilar Cabrera, Kanaku en el Tigre, Sebastián Romero, Alejandro en Maria Laura , Duina del Mar, Prime Numbers, Lorena Blume, Alejandro Roca Rey en Matias Cella, die de muzikale mix uitvoerden. Het is “een gesynchroniseerd Pan-Amerikaans koor dat de meest kwetsbaren probeert te helpen”, zei Beda. De kunstenaars zullen ook samenwerken om informatie over de ziekte onder hun volgers te verspreiden.

Naast het werven van fondsen, voegde Beda eraan toe, “is het lied perfect om mensen moed en kracht te geven in deze moeilijke tijden. Maar we weten ook dat veel mensen meer middelen nodig hebben om deze crisis te overleven, en daarom hebben we besloten om alles te doneren om de meest kwetsbare mensen te helpen.”

PAHO heeft donoren en partners opgeroepen om de capaciteit van de landen van Noord- en Zuid-Amerika om op COVID-19 te reageren uit te breiden. De responsstrategie heeft twee hoofddoelstellingen: de overdracht van het virus stoppen en de gezondheidseffecten van COVID-19 in de regio verminderen.

In eerste instantie is 94,8 miljoen dollar nodig om kritische responsinspanningen te ondersteunen in de landen die tot en met september 2020 de meeste hulp nodig hebben.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…