fbpx

Last van de duivel? Zorg voor voldoende beltegoed!

De machten der duisternis nemen toe, boze krachten teisteren in steeds groter getale de machteloze mens, so who you gonna call? GhostBusters!

 

Het aantal aanvragen voor duivelsuitdrijvingen neemt zienderogen toe, en de katholieke geestelijkheid kan de vraag nauwelijks aan.

Huisbezoeken vreten tijd, maar gelukkig gaat de kerk met zijn tijd mee: katholieke geestelijken drijven nu duivels ook telefonisch uit.

Maandag waren zo’n 200 aankomende uitdrijvers bijeen op een exorcistenopleiding die in Rome van start ging, met de zegen van het Vaticaan.

Dankzij Jezus

Op de “Cursus over exorcisme en het gebed van bevrijding” leren de priesters het verschil te zien tussen demonische bezetenheid en geestesziekte en leren zij over hekserij in Afrika, pedofile pornografie gebruikt in satanische en occulte riten en Afro-Amerikaans culten in Latijns-Amerika.

Sommige van de cursisten exorceren door hun mobiele telefoons. “Dat is mogelijk dankzij Jezus”, legde kardinaal Ernest Simoni uit tijdens de opening van de cursus.

Het aantal verzoeken om een uitdrijving is nu bijna een half miljoen per jaar, en dat wordt alleen maar meer, zegt exorcist Benigno Palilla.

Hij schrijft de toename toe aan het groeiende aantal mensen die op zoek gaan naar tarotlezers en paranormaal begaafden; dat opent volgens hem “de deur naar de demon en bezetenheid.”

Smeekbeden

Andere oorzaken zijn een afname van het christelijk geloof en het internet dat gemakkelijke toegang biedt tot zwarte magie, het occulte en satanisme, werd op de Vaticaanse conferentie voor exorcistische priesters verteld.

Er is ook goed nieuws: sinds vorig jaar is er de gewonemensenversie van De Exorcismis et Supplicationibus Quibusdam, nu dus ‘Exorcisms and Related Supplications’, een Engelstalige gids voor ‘Exorcismen en gerelateerde smeekbeden’, voor iedereen wiens Latijn een beetje roestig is, maar toch de duivel wil verslaan.

Klein minpuntje: het boekwerk kan alleen worden aangeschaft door bisschoppen, hoewel anderen, waaronder exorcisten, geleerden en seminaristen, met toestemming van een bisschop ook aan een exemplaar kunnen komen.

Een bijlage bij de nieuwe vertaling met de titel ‘Smeekbeden die privé kunnen worden gebruikt door de getrouwen in hun strijd tegen de machten van de duisternis’, wordt online verkocht en is bedoeld voor gebruik door particulieren, inclusief mensen die lijden aan demonische bezetenheid, hun familie en vrienden.

Overige berichten