Lange werkdagen zonder pauzes kunnen een burn-out veroorzaken

GFC NIEUWSREDACTIE- Een nieuwe studie uitgevoerd door Microsoft’s Human Factors Lab heeft weer eens het belang van pauzes aangetoond.

Je bent de hele dag in de weer en denkt hiermee productief bezig te zijn. Hierbij schieten pauzes er echter vaak bij in.

Dit is jammer, omdat pauzes nemen tijdens je werk er juist voor zorgen dat je je hoofd rust kunt geven om daarna weer de volle aandacht aan je werk te kunnen schenken.

Een pauze nemen is dus niet zonde van je tijd, het zorgt juist voor een verhoogde productiviteit.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man (39) heeft relatie met meer dan 30 vrouwen voor geld

Mensen denken door pauzes over te slaan meer vinkjes van hun to-do lijst te kunnen afstrepen, terwijl dit echt een misverstand is.

Gedurende de werkdag heeft het lichaam regelmatig rust nodig en juist door deze kleine momentjes van ontspanning, zorg je ervoor dat jouw werkdag beter is ingepland en je met een fris geest blijft werken.

De hersenen kunnen simpelweg niet te lang achter elkaar op volle kracht draaien. Als die niet tot rust komen, word je moe en kun je je niet goed meer concentreren, waardoor je minder werk verricht.

Een korte pauze geeft je hersenen de tijd om te resetten, waarna je je weer volledig kunt focussen op je werk om een goede prestatie te leveren.

Overige berichten