fbpx

Landen willen vanwege Amerikaanse sancties dollar dumpen

Rusland, Turkije en Iran onderhandelen over het vervangen van de Amerikaanse dollar in hun onderlinge handel. De landen willen, in reactie op Amerikaanse sancties, van de dollar af.

De governer van de Iraanse centrale bank, Abdolnaser Hemmati, besprak tijdens een recente trilaterale top met Turkse en Russische vertegenwoordigers de mogelijke vervanging van de Amerikaanse dollar door de nationale valuta’s, schrijft het Iraanse nieuwsagentschap ILNA

Het gebruik van nationale valuta is nodig om de invloed van de dollar op de economieën en handel van de drie landen te verminderen.

Eerder beschreef de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov de Amerikaanse dollar als een pressiemiddel dat Washington gebruikt wanneer het “iemand wil straffen”.

BEKIJK OOK
De Zeker Is Zeker Family Speurtocht is terug na 3 jaren

Steeds meer landen spelen met het idee om de dollar los te laten en dat is slecht nieuws voor de valuta. Simpel gesteld: als de vraag naar dollars afneemt, daalt de waarde

Bovendien zal de VS inkomsten verliezen als landen geen dollars meer zouden inkopen. Dumpen van de dollar zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de Amerikaanse export.

Foto: Mira Pavlakovic