fbpx

Landelijke verhoogde tassencontrole politie op scholen

GFC NIEUWSREDACTIE- Surinaamse buurtmanagers hebben deze week in samenwerking met een groep penitentiaire ambtenaren (PA’s) veiligheidscontroles uitgevoerd op de A. R. Leewuwin- en de Calorschool.

Deze controles zullen in opdracht van minister Kenneth Amoksi met verhoogde intensiteit landelijk worden uitgevoerd.

Tijdens deze controles zijn er bij enkele leerlingen aangetroffen en in beslag genomen scherpe voorwerpen, afro-kammen, scheerbladen, stukjes gebroken spiegels en haaknaalden.

Daarnaast zijn er door de Landelijke Coördinator Buurtmanagement, Henry Kia, motivatiegesprekken gevoerd. Het is de bedoeling dat de schoolkinderen het roer omgooien en zich focussen op hun schoolprestaties en het gevecht achterwege laten.

OOK INTERESSANT
Gezamenlijke militaire jungletraining Suriname-Nederland van start

De buurtmanagers zullen wekelijks verschillende scholen aandoen voor de veiligheidscontrole. Aangezien de jeugd de toekomst is van morgen wordt er gewerkt aan het weerbaar maken en beschermen van de jeugd.

Aan de ouders en of verzorgers wordt ten overvloede het beroep gedaan te blijven praten met hun kroost. Controleert u ook regelmatig de schooltassen van uw kinderen, zodat u zich met een gerust hart kunt begeven naar uw werk of thuis kan zijn.