Landelijke lijnbusherregistratie loopt ten einde

De herregistratie van de particuliere lijnbussen loopt ten einde. Deze registratie wordt vandaag afgesloten. De herregistratie heeft over het algemeen een vlot verloop gehad. Er zijn enkele probleemgevallen geweest, waarbij onder andere ontdekt is dat er lijnbussen rijden waarvan de beschikking reeds enkele jaren vervallen is. Na het vervallen van deze beschikkingen is er geen verlenging aangevraagd.

Volgens de vergunningsvoorwaarden is een beschikking 3 jaar na dagtekening geldig. De probleemgevallen hebben de aandacht van de directeur van Transport en Communicatie, Joyce Blokland- Wijnstein. Zij zal samen met haar staf werken aan een structurele oplossing voor de problemen die er zijn.

In het natraject zal er door het ministerie een evaluatie volgen over hoe het proces is verlopen en welke stappen het ministerie zal nemen in het kader van het verder ordenen van het openbaar vervoer. Daarnaast zullen de dossiers met alle relevante data van de geregistreerde lijnbussen worden gedigitaliseerd.(GFC)