fbpx
Landelijke inzet bodyscanners om lichaamstemperatuur op te meten

GFC NIEUWS- Bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven staat de eerste bodyscan die de lichaamstemperatuur van personen scant.

De Port Health Officers zullen de binnengekomen reizigers scannen op koorts. Gezien het nieuwe type Coronavirus, COVID-19, Zuid-America en het Caribisch gebied heeft bereikt, voelen verschillende instanties zich geroepen ondersteuning te bieden. In nationaal belang zijn er gezamenlijk acties ondernomen in het goed en optimaal identificeren van COVID-19.

Op de verschillende grensposten in Suriname zullen heel binnenkort lichaamstemperatuuropmetingsapparaten worden ingezet.

De ingebruikname van de bodyscan geschiedde tijdens de persconferentie op 3 maart onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid.

In aanwezigheid van minister Atoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, directeur van het BOG, Minouche Bromet, en Timothy Mendonça, directeur Luchthavenbeheer, werd informatie verschaft over deze gezamenlijke actie.

Directeur Mendonça gaf aan dat de internationale luchthaven ook de verantwoordelijkheid heeft naar ons natie toe om als landheer en facilitator alle ondersteuning te bieden.

Minister Elias zei dat de bodyscan door firma Rudisa binnen korte tijd is geleverd. Op korte termijn worden landelijk nog 9 bodyscans ingezet.

Naast de bodyscans zullen ook Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometers meer bekend als thermo guns worden gebruikt door de Port Health Officers.

Deze zijn geschonken door het Luchthavenbeheer en het Staatsziekenfonds. Sinds enkele dagen worden twee thermo guns, die door Luchthavenbeheer zijn geschonken, op de JAP Luchthaven gebruikt door de Port Health Officers.

Met deze apparaten worden de screeningsdiensten op COVID-19 voor de Port Health Officers effectiever.

Directeur Jessurun benadrukte dat de juiste naam van dit virus COVID-19 is, een nieuwe variant van het coronavirus.

Ze gaf verder een uitleg aan de aanwezige pers over de afhandeling door de verschillende autoriteiten bij een vermoedelijke geval van COVID-19.

Minister Elias benadrukte op dinsdag 3 maart dat er tot op heden geen enkel positief geval van besmetting in Suriname is.

Meer nieuws

Man sterft in pension

GFC NIEUWS- Een man heeft dinsdagmiddag het leven gelaten in een pension in Nickerie. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers….

Nieuw regeerteam compleet

GFC NIEUWS- Op een persconferentie van de samenwerkende coalitie werd vandaag het nieuw regeerteam gepresenteerd aan de samenleving.

Suriname vijf tolken rijker

GFC NIEUWS- Directeur Putridewi Amatsoemarto van Binnenlandse Zaken heeft vijf vrouwen beëdigd tot tolk.

Bouterse feliciteert nieuw presidentsduo

GFC NIEUWS- President Desi Bouterse heeft vanmorgen de president elect, Chandrikapersad Santhoki, en Ronnie Brunswijk, vicepresident elect, heel veel sterkte en wijsheid toegewenst met hun…

Medische Zending doet Sipaliwini weer aan

GFC NIEUWS- De Medische Zending Primary Health Care Suriname doet Sipaliwini in het zuiden van Suriname weer aan. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode…