fbpx
Landelijke inzet bodyscanners om lichaamstemperatuur op te meten

GFC NIEUWS- Bij de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven staat de eerste bodyscan die de lichaamstemperatuur van personen scant.

De Port Health Officers zullen de binnengekomen reizigers scannen op koorts. Gezien het nieuwe type Coronavirus, COVID-19, Zuid-America en het Caribisch gebied heeft bereikt, voelen verschillende instanties zich geroepen ondersteuning te bieden. In nationaal belang zijn er gezamenlijk acties ondernomen in het goed en optimaal identificeren van COVID-19.

Op de verschillende grensposten in Suriname zullen heel binnenkort lichaamstemperatuuropmetingsapparaten worden ingezet.

De ingebruikname van de bodyscan geschiedde tijdens de persconferentie op 3 maart onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid.

In aanwezigheid van minister Atoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, directeur van het BOG, Minouche Bromet, en Timothy Mendonça, directeur Luchthavenbeheer, werd informatie verschaft over deze gezamenlijke actie.

Directeur Mendonça gaf aan dat de internationale luchthaven ook de verantwoordelijkheid heeft naar ons natie toe om als landheer en facilitator alle ondersteuning te bieden.

Minister Elias zei dat de bodyscan door firma Rudisa binnen korte tijd is geleverd. Op korte termijn worden landelijk nog 9 bodyscans ingezet.

Naast de bodyscans zullen ook Handheld digitale IR Infrarood thermografie Camera Thermometers meer bekend als thermo guns worden gebruikt door de Port Health Officers.

Deze zijn geschonken door het Luchthavenbeheer en het Staatsziekenfonds. Sinds enkele dagen worden twee thermo guns, die door Luchthavenbeheer zijn geschonken, op de JAP Luchthaven gebruikt door de Port Health Officers.

Met deze apparaten worden de screeningsdiensten op COVID-19 voor de Port Health Officers effectiever.

Directeur Jessurun benadrukte dat de juiste naam van dit virus COVID-19 is, een nieuwe variant van het coronavirus.

Ze gaf verder een uitleg aan de aanwezige pers over de afhandeling door de verschillende autoriteiten bij een vermoedelijke geval van COVID-19.

Minister Elias benadrukte op dinsdag 3 maart dat er tot op heden geen enkel positief geval van besmetting in Suriname is.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…