fbpx

Landelijke hearings visserijsector over nieuw Visserij Management Plan

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), onderdirectoraat Visserij voert momenteel hearings met de stakeholers binnen de visserijsector.

Dit gebeurt vanwege het samenstellen van een nieuw Visserij Management Plan (VMP), meldt LVV in een persbericht. Het plan wordt mede opgesteld met de steun van het REBYC-II project die in maart 2016 is begonnen en wordt uitgevoerd met de wereldvoedsel organisatie FAO.

De bijdrage van de vertegenwoordigers uit de visserijsector en andere betrokkenen tijdens deze hearings zijn van eminent belang. Het doel van de bijeenkomsten is het opgang brengen van nauw overleg met de verschillende stakeholders en belanghebbenden teneinde de beleidsdoelen te formuleren voor een duurzaam beheer en exploitatie van onze natuurlijke visserijbronnen. Minister Rabin Parmessar heeft beloofd orde te brengen in deze branche.

Het REBYC-II project heeft als doel om voedselverspilling te verminderen door bijvangst van vis waarop niet doelgericht wordt gevist en vaak wordt teruggegooid en op een betere manier van het beheren van onze visvoorraden.

Het richt zich verder op:

– de verbetering van de wetgeving,
– het verbeteren van de vangsttechnologie en
– het vergemakkelijken van het gebruik van duurzame bijvangst.

De bijeenkomsten in de districten Nickerie, Commewijne en Paramaribo hebben reeds plaatsgevonden. Op korte termijn worden de volgende districten aangedaan: Saramacca (Boskamp), Coronie en Marowijne (Galibi).

Naar meer berichten...