fbpx

Landelijke aanpak watervoorziening

De overheid wil de watervoorziening overal in Suriname garanderen. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) is samen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Dienst Watervoorziening druk in de weer om elke burger waar ook van het land toegang te bieden tot gezond drinkwater.

Als het gaat om het binnenland zullen de ruim 150 dorpen die geregistreerd staan bij het ministerie van NH via een geïntegreerd systeem van water voorzien worden. Zo zullen er alternatieve bronnen beschikbaar gesteld worden in gebieden waar de ondergrondse waterbronnen niet aanwezig zijn. Dit deelde minister Regilio Dodson van NH mee aan De Nationale Assemblee.

Te Sarakreek staat er reeds een groot waterreinigingsstation dat drie dorpen voorziet. Hetzelfde wil de overheid doen voor Brokopondo Centrum waar de multinational IAMGOLD ook bereid is mee te werken het waterprobleem voor dit district op structurele wijze op te lossen.

OOK INTERESSANT
Houtenwoning volledig verwoest door brand

Ook voor andere gebieden in het binnenland zal dit systeem gehanteerd worden. Voor de dorpen te Para West zijn er al bronnen aangeboord en zuiveringsinstallaties geplaatst.

In Paramaribo zijn er activiteiten gaande waarbij de infrastructuur van het waternetwerk een upgrade heeft gehad en nog meer mensen over water beschikken, zei de minister van NH.

In Commewijne komt er een installatie die wordt aangelegd door De Watergroep uit België waardoor in dit district de waterproblematiek wordt opgelost. De voorbereidingen voor dit project verlopen vlot, zegt Dodson.(GFC)