fbpx

Landelijk VHP voetbalschoolproject

GFC NIEUWS- Op 2 december is door diaspora ondernemers een voetbalschoolprojectdossier aangeboden aan VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

Hij bedankte de diaspora-ondernemers dat zij bereid zijn de jongeren te helpen aan hun verdere ontwikkeling in de maatschappij. Investeren in de jeugd en talenten is een onderdeel van het integraal beleid van de VHP. De voetbalschool zal een landelijk karakter hebben, meldt de partij.

Santokhi zei dat dit projectdossier opgenomen gaat worden in het wederopbouwplan na het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid.

De VHP-voorzitter zegt dat er veel talent aanwezig is. “ We moeten een plan en beleid erop loslaten.”

Als pilotproject gaat de VHP een voetbalschool opzetten te Albina in Marowijne, welke als voorbeeld zal dienen.

Ontwikkelen van voetbaltalent, waarom?

BEKIJK OOK
Broer timmert zusje in elkaar omdat ze zilveren ketting zou hebben gedragen

Om de jeugd beter te kunnen vormen en talenten te ontwikkelen, is het van belang dat op een gestructureerde en kwalitatief goede manier (door middel van een bewezen methodiek) te doen. Het is alom bekend dat voetbal verbroedert, leert samenwerken, vergroot doorzettingsvermogen en verhoogt discipline, zegt de partij.

Dit voetbalproject zal de jongeren een betere basis geven voor verdere ontwikkeling in de maatschappij. Door begeleiding en ondersteuning krijgen talenten de mogelijkheid om zich te ontplooien en hun dromen na te jagen in de voetbalsport.

Een bijkomstig voordeel is dat beoefening van sport hand in hand gaat met een gezondere levensstijl en ervoor zorgt dat de jongeren ‘van de straat’ blijven.