fbpx
Landbouwvoorlichters Wanica-B bieden hulp aan soepgroenteteler

GFC NIEUWS- De landbouwvoorlichters van Wanica-B zijn tijdens reguliere veldwerkzaamheden gestuit op een aanplant van soepgroenten die aangetast zijn door algen.

De aanplant is niet verloren, maar de soepgroente heeft door de algen aantasting niet de maximale grote bereikt.

Voor nader onderzoek zijn er monsters meegenomen van de aangetaste soepgroente.
Hierna is de agrariër geadviseerd de algen te bestrijden met een biologisch middel, waarvan de juiste dosering en toepassing ook is aangegeven.

Voor een duurzame oplossing is de agrariër aangeraden om na de oogst de hele soepgroente aanplant uit te trekken en de grond te ontsmetten.

De landbouwvoorlichters hebben aangeboden om bij dit proces aanwezig te zijn en de nodige bijstand te verlenen. Hierna zal er bodemonderzoek plaatsvinden om na te gaan als de algen volledig zijn uitgeroeid en als de bodemsamenstelling nog geschikt is om soepgroente te telen.

De rapportage met betrekking tot deze veldwerkzaamheden zal gedeeld worden met de overige collega’s evenals de toepassingen en het resultaat ervan. Door vastlegging van dit soort zaken kunnen collega landbouwvoorlichters, ook kennis nemen en het eventueel gebruiken als leidraad indien zoiets zich mag voordoen in hun werkgebied.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.