fbpx
Landbouwvoorlichters Nickerie getraind in herkenning quarantaineziekten bij bacove en banaan

GFC NIEUWS- In het kader van de te houden survey voor quarantaineziekten in bananen en bacoven, zijn er door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een aantal voorbereidende activiteiten ontplooid.

De afdeling Mycologie van het ministerie van LVV, is momenteel bezig de landbouw voorlichters theoretisch als praktisch te trainen. Deze voorlichters zullen belast worden met de uitvoer van deze survey.

De landbouw voorlichters in Nickerie zijn praktisch getraind om verschillende quarantaineziekten, zoals de Panama-ziekte en de Moko disease in het veld te herkennen.

Tijdens de training werd aan de deelnemers ook aangegeven, welke acties er ondernomen moeten worden bij het herkennen van de verschillende ziekten en hoe deze onder controle gehouden moeten worden.

Na voltooiing van de training aan alle landbouwvoorlichters zullen de telers geïnformeerd worden over de te houden survey. Dit alles vooruitlopend op de definitieve start van de survey.

Het is van eminent belang dat alle schakels in het geheel worden betrokken bij de voorbereiding. Het beleid van LVV is erop gericht om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op problemen die in het veld gesignaleerd worden.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.