fbpx

Landbouwsector verheven tot professioneel beroep met wetenschappelijke basis

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar heeft in het district Para de gemeenschap opgeroepen om mee te gaan met de nieuwe ontwikkelingen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).
Laten wij de agrarische sector in dit district aantrekkelijker maken voor onze jongeren. De Landbouwminister was zaterdag samen met zijn collega van HI&T, Stephan Tsang, in Para voor het afwerken van een speciaal opgezet programma.
Verschillende presentaties zijn gehouden, waaronder: het doel van de GAP Trainingen voor de ondernemers, het SAMAP-project, de mogelijkheid tot het opstarten van een kokosproject, de status van de Veeteeltsector in Suriname en haar mogelijkheden met de komst van LR-group.
Tsang hield een presentatie over de rol van het ministerie en de financieringsmogelijkheden voor kleine ondernemers. De minister kondigde ook het opzetten van een dependance van zijn ministerie in Para aan.
Directeur Industrie, Donagay Malone, presenteerde de mogelijkheden van het KMO-fonds, bestemd voor kleine boeren en het pluimveeproject welke het ministerie nu wil gaan uitvoeren met LVV.
De LVV-bewindsman deelde het publiek mee dat de landbouwsector verheven is tot een professioneel beroep met een wetenschappelijke basis. Reden te meer waarom hij alle afgestudeerden oproept om te solliciteren naar een betrekking bij het ministerie van LVV, zodat zij ingezet kunnen worden in de verschillende districten.
Na de presentaties prees DC Jurel de nieuwe aanpak van LVV en HIT, waarbij er na herhaalde verzoeken om een dependance, deze uiteindelijk ook komt. Hij sprak zelfs over een mijlpaal binnen zijn district. De ontwikkeling kan nu gerichter worden aangepakt.
Ook het opzetten van de Openbare Markt in het district Para zal gestalte krijgen, verzekerde de dc zijn gehoor.
De ontwikkeling van Para ligt in handen van Para zelf zegt Elviera Sandie, voorzitter van de Paraplantages. “Er ligt al een plan klaar en wij zijn ready om met de overheid na te gaan hoe wij hieraan invulling kunnen geven, ” zegt ze.

OOK INTERESSANT
Jongeman in rug gestoken na woordenwisseling overleeft het niet