fbpx

Lancering “webportal” voor bi-regionale bijeenkomsten

Voorafgaand aan de komende EU-CELAC-bijeenkomsten in Paramaribo, heeft de officiële lancering plaatsgevonden van een “web portal”.

Deze lancering werd vrijdag uitgevoerd door het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) bijgestaan door de bewindslieden van de ministeries Buitenlandse zaken, Justitie en Politie en Volksgezondheid.

Vanaf 1 juli 2017 tot en met 1 juli 2018 fungeerde Suriname namens de Community of Latin American and Caribbean Countries (CELAC) als co-president van het coördinatie – en samenwerkingsmechanisme op het gebied van grensoverschrijdende drugsgerelateerde criminaliteit tussen EU-CELAC regio en de Europese Unie.

Suriname is vanwege haar goede prestatie als co-chair gevraagd om de 21 ste EU-CELAC (high-Level) en COPOLAD meeting vanaf 17 tot 21 juni te hosten in Paramaribo.

OOK INTERESSANT
PAHO/WHO schenkt medische apparatuur en benodigdheden aan Volksgezondheid

Het doel van deze interactieve website is om de bezoekers en deelnemers te voorzien van: een gemakkelijkere manier om te leren over het anti-drugs beleid van de Republiek Suriname, updates van de vergaderingen, de mogelijkheid tot registreren van deelnemers en te voorzien van uitgebreide informatie op basis van de toerisme-industrie van Suriname.

De website bevat allerhande informatie, zoals een geïntegreerde sociale mediaknop voor Facebook om de communicatie met de bezoekers te bevorderen, voortdurend ‘Live content updaten’ met nuttige informatie, nieuws, newsletters, aankondigingen en succesverhalen van Suriname.