fbpx
Lalla Rookh Museum biedt hulp bij voorouderonderzoek

Bent u op zoek naar gegevens van uw voorouders, die als werkkrachten naar Suriname zijn gebracht? Bezoek dan het Lalla Rookh Museum op vrijdag 15 december tussen 18.00 – 20.00 uur.

Op deze avond kunnen Surinamers van Afrikaanse, Chinese, Hindostaanse of Javaanse afkomst, hulp krijgen bij het zoeken naar gegevens van hun voorouders. Veel mensen willen graag meer weten over hun afkomst, maar weten niet hoe of waar te beginnen.

Medewerkers en vrijwilligers van het Lalla Rookh Museum en het Nationaal Archief Suriname staan klaar om bezoekers hiermee op weg te helpen. Zij zullen de bezoekers begeleiden bij het raadplegen van verschillende online registers met gegevens van de voorouders, die ooit als werkkrachten naar Suriname zijn gebracht.

Bezoekers zullen ook uitleg krijgen over andere bronnen die zij kunnen raadplegen om hun onderzoek voort te zetten en ontvangen een uitgebreide handleiding. Deze informatie-avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Archief Suriname.

De tentoonstelling van het museum is op deze avond ook geopend en kunnen bezoekers op boeiende wijze kennis nemen van het verhaal van de Hindostaanse contractarbeiders en hun nazaten.

Het Lalla Rookh Museum werd opgericht door de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie op 5 juni 2016 om de Hindostaanse gemeenschap een eigen plek te geven voor het onderzoeken, verzamelen, bewaren en tentoonstellen van haar geschiedenis en cultureel erfgoed.

De informatie-avond vindt plaats in het Lalla Rookh Museum, Gebouw 2 van het Lalla Rookh Complex aan de Lalla Rookhweg 54 te Paramaribo. De toegang voor het museum en de informatie-avond is gratis.(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…