fbpx

Lalla Rookh Museum biedt hulp bij voorouderonderzoek

Bent u op zoek naar gegevens van uw voorouders, die als werkkrachten naar Suriname zijn gebracht? Bezoek dan het Lalla Rookh Museum op vrijdag 15 december tussen 18.00 – 20.00 uur.

Op deze avond kunnen Surinamers van Afrikaanse, Chinese, Hindostaanse of Javaanse afkomst, hulp krijgen bij het zoeken naar gegevens van hun voorouders. Veel mensen willen graag meer weten over hun afkomst, maar weten niet hoe of waar te beginnen.

Medewerkers en vrijwilligers van het Lalla Rookh Museum en het Nationaal Archief Suriname staan klaar om bezoekers hiermee op weg te helpen. Zij zullen de bezoekers begeleiden bij het raadplegen van verschillende online registers met gegevens van de voorouders, die ooit als werkkrachten naar Suriname zijn gebracht.

Bezoekers zullen ook uitleg krijgen over andere bronnen die zij kunnen raadplegen om hun onderzoek voort te zetten en ontvangen een uitgebreide handleiding. Deze informatie-avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Archief Suriname.

OOK INTERESSANT
Wegen rondom gerechtsgebouw in Suriname omgelegd

De tentoonstelling van het museum is op deze avond ook geopend en kunnen bezoekers op boeiende wijze kennis nemen van het verhaal van de Hindostaanse contractarbeiders en hun nazaten.

Het Lalla Rookh Museum werd opgericht door de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie op 5 juni 2016 om de Hindostaanse gemeenschap een eigen plek te geven voor het onderzoeken, verzamelen, bewaren en tentoonstellen van haar geschiedenis en cultureel erfgoed.

De informatie-avond vindt plaats in het Lalla Rookh Museum, Gebouw 2 van het Lalla Rookh Complex aan de Lalla Rookhweg 54 te Paramaribo. De toegang voor het museum en de informatie-avond is gratis.(GFC)