Lady Melania mag wat voorzitter Pelosi niet mag: op stap in regeringsvliegtuig

Redactie GFC Nieuws

De Amerikaanse overheid is gesloten, 800.000 ambtenaren zitten voor onbepaalde tijd gedwongen thuis zonder salaris. Er is dan ook geen reisgeld voor werkbezoeken. Wel voor een weekendje weg voor de First Lady.

De lockdown lijkt te ontaarden in een straatgevecht tussen Donald Trump en Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Pelosi deelde Trump mee dat zijn jaarrede, de State of the Union, beter uitgesteld kon worden vanwege de lockdown. Trump liet haar vervolgens weten dat zij niet met een militair vliegtuig op bezoek mocht bij de NAVO en de troepen in Afghanistan.

Verraad

Daar was geen geld voor, was het argument, maar het stond Pelosi vrij met een gewone lijndienst haar bezoeken af te ronden.

Tegelijkertijd deed hij iets ongehoords: hij verraadde de ultrageheime route die Pelosi had willen nemen. Vanwege de veiligheid mag namelijk niemand de route vooraf weten.

En om te laten zien wie er nu echt de baas is, mocht First Lady Melania Trump enkele uren later wél gebruik maken van een militair vliegtuig om met zoontje Barron te reizen naar het buitenhuisje van de Trumps in Mar-a-Lago voor een lang weekend, meldden diverse Amerikaanse media. Kosten: 35.000 dollar.

De vlucht werd opgemerkt door journalist Jake Sherman en werd onder meer door @CivMilAir gemeld, een Twitter-account dat opmerkelijk vliegverkeer bijhoudt. Het plaatste schermafbeeldingen van het traject van het vliegtuig en bevestigde dat de first lady was geland op Palm Beach International Airport.

Foto: Jack Boucher | Wikipedia

Overige berichten