fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Lachen en eten op het werk: Saoedische vrouwen moeten hun grenzen kennen

Een Egyptenaar is in Saoedi-Arabië gearresteerd omdat hij had ontbeten met een vrouwelijke collega. In het land gaan stemmen op ook de vrouw op te pakken: “Lachen, eten op het werk, waar zijn je grenzen?”

Het tweetal had de gezamenlijke maaltijd in het hotel waar zij werken, gefilmd. De vrouw is in beeld gekleed in een nikaab; beiden wuiven naar de camera en laten hun etenswaar zien.

Online ontstaat de meeste woede om een scene waarin zij de man eten in de mond stopt. Een twitteraar zei dat een religieuze vrouw barrières moet opwerpen tussen haar en haar collega’s.

Ze gaf de vrouw de schuld voor het “debacle”, terwijl een andere Saoedische poster ook vroeg waarom de vrouw niet werd gestraft: “Lachen, eten op het werk … waar zijn je grenzen?”, vroeg zij zich af.

OOK INTERESSANT
Knal geluidsbarrière en vliegtuigcrash schokken Washington

Binnen enkele uren nadat de video online verscheen, liet het Saoedische ministerie van Arbeid en Sociale Ontwikkeling weten dat de man was gearresteerd.

Ook de werkgever zal worden gehoord over de werkomstandigheden in het hotel. Volgens overheidsvoorschriften moeten vrouwelijke werknemers gescheiden werken van mannen.