fbpx

Labour: Israël pleegt oorlogsmisdaden

Jeremy Corbyn, leider van de Britse Labour Party, beschuldigt Israël van oorlogsmisdaden. Bij recente demonstraties schoot het Israëlische leger (IDF) een groot aantal ongewapende burgers dood en raakten tienduizenden gewond.

De Jewish Chronicle zegt inzage te hebben gehad in een briefing over Gaza die is verzonden van het kantoor van Jeremy Corbyn naar Labour-parlementsleden.

Daarin werd de IDF beschuldigd van ‘oorlogsmisdaden’ tijdens het recente grensgeweld rond de 70e verjaardag van de Nakba (‘catastrofe’).

In de briefing zegt Corbyn dat de IDF ‘moedwillige moorden’ en ‘oorlogsmisdaden’ pleegt in het geweld waardoor de laatste weken tientallen Palestijnen omkwamen en nog veel meer gewond raakten.

OOK INTERESSANT
Op de vlucht geslagen autobestuurder probeerde agenten eerst om te kopen

In een rapport van de VN over de recente gebeurtenissen staat dat tussen 30 maart en 7 juni 131 Palestijnen zijn doodgeschoten, onder wie 15 kinderen. Er vielen 13.900 gewonden onder de Palestijnen, vier Israëli’s raakten hierbij gewond.

Het meest dramatisch was de week van 11 tot en met 17 mei: toen vielen 63 doden en raakten meer dan 2000 burgers gewond.

Foto: Wikipedia