fbpx

Laboratorium Grondmechanica Bouwmaterialenonderzoek ISO-9001-2015 gecertificeerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium voor Grondmechanica en Bouwmaterialenonderzoek van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), heeft een bijzondere mijlpaal bereikt als overheidsinstantie.

In de afgelopen drie maanden is er volgens de internationale norm ISO-9001-2015 een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet, geïmplementeerd, zowel intern als extern getoetst door KIWA Nederland en uiteindelijk positief beoordeeld.

De certificering heeft een geldigheidsduur van drie jaren, waarbij elk jaar kwaliteitscontroles dienen plaats te vinden. De overhandiging vond dinsdag plaats in het restaurant, de Mensa van de Studentenhuisvesting op het Natin-complex.

Vijata Doelam, hoofd van het Laboratorium, gaf aan dat niet alleen een zeer enerverend traject achter de rug is, maar het ook mag worden gezien als een beloning en bekroning van al het harde werk van de afgelopen periode door haar team, dat voor dit moment bestaat uit 9 personen.

Zij stak haar team een hart onder de riem en prees hen voor de prestatie die zij hebben geleverd tijdens het onderzoek. Een ISO-certificering is in de hedendaagse tijd vereist, zodat de kwaliteitsaspecten in acht wordt genomen. De kwaliteitsanalyses dienen daarom ook accuraat, betrouwbaar en normconform te zijn uitgevoerd.

De begeleiding van dit onderzoek lag in handen van Reza Abdoelrazak, vertegenwoordiger van de internationale certificatie-instelling KIWA Nederland B.V. en uit Suriname werd het team bijgestaan door Interne Auditeur, Rashmi sahtoe.

BEKIJK OOK
Gemeenschap Brokopondo vraagt hulp voor enorme wateroverlast

Volgens de KIWA-vertegenwoordiger gaat het om systeemcertificaten, waarbij de dienstverlening van het Laboratorium wordt gecontroleerd. Er wordt gekeken of de testprocedures correct zijn opgesteld en in hoeverre de testapparatuur voldoet aan de internationale normen. Beide begeleiders bleken bijzonder ingenomen te zijn met dit heugelijke feit.

Directeur Civiel Technische Werken, Santosh Soman van OWT&C gaf zeer verheugd aan dat er heel veel werk vooraf is gegaan, omdat het ministerie de taak heeft om de kwaliteit zowel in de bouwsector als in de civiele infrastructuur te waarborgen. Vandaar dat het Laboratorium garant moet staan voor de betrouwbare kwaliteit door nu regelmatig controles uit te voeren.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie was ook bijzonder onder de indruk van het behaalde resultaat en voegde eraan toe dat klanttevredenheid van eminent belang is voor het ministerie.

De minister verwacht dat door de certificering, de normen en de kwaliteitseisen als ministerie hoog in het vaandel wordt houden. De bewindsman sprak van een mijlpaal die is bereikt.