fbpx

Laatste wens: huidversiering in de woonkamer aan de muur

Cheryl, de vrouw van Chris Wenzel – volgens lokale media de meest bekende tattookunstenaar van zijn woonplaats Saskatoon (Canada) – haalt geld op om de laatste wens van haar overleden man uit te voeren. Zijn huid, met daarop de ‘kunstwerken’  waar hij zich mee versierde, zal worden gepreserveerd en tentoongesteld worden.

“Je verbrandt een Picasso ook niet,” zegt Kyle Sherwood van het Amerikaanse bedrijf Save My Ink Forever, dat tatoeages preserveert. Hij beschouwt tattoos als kunstwerken, die behouden moeten blijven.

Chris Wenzel stierf vorige maand in zijn slaap, 41 jaar oud. Musea, kunst en kunstvoorwerpen waren zijn passie, vertelt Cheryl.

Kort voor zijn dood ontdekte hij Save My Ink en liet hij zijn vrouw beloven dat zij zijn “kunstwerken” door het bedrijf zou laten opslaan.

Sherwood zegt dat families die de tattoos van hun geliefden willen bewaren, via het uitvaartcentrum bij het bedrijf terecht kunnen of rechtstreeks contact met hem kunnen opnemen.

De huid wordt chirurgisch weggesneden en vervolgens bewerkt. Daarna wordt hij in een lijst verwerkt, zodat hij als een schilderij aan de muur kan hangen. De hele procedure duurt volgens Sherwood ongeveer drie maanden.

In het geval van Chris Wenzel zijn de kosten 80.000 dollar, maar dat maakt zijn Cheryl niets uit: zij zal de laatste wens van haar man uitvoeren, koste wat het kost.