fbpx
Laatste voorbereidingen voor verkiezing voorzitter en vicevoorzitter DNA

GFC NIEUWS- Hedenmorgen hebben de voorzitters van de VHP, ABOP, NPS en PL, conform planning, elkaar gesproken in De Nationale Assemblee.

Het doel was om de voorbereidingen van de eerste zitting van De Nationale Assemblee op maandag 29 juni met de uitgaande voorzitter van de DNA te bespreken.

De vier leiders kijken uit naar een goede organisatie van de beëdiging en toelating van de gekozen Assembleeleden, alsook naar de eerste vergadering van de hoogste volksvertegenwoordiging waar de voorzitter en vicevoorzitter zullen worden gekozen, werd gemeld in een verklaring.

“Een ander belangrijk punt dat in goede, vriendschappelijk en openhartige sfeer is besproken, is de verdere formatie van de coalitie. Alle leiders onderkennen het belang van een constructieve opstelling, uitgaande van het gegeven mandaat van de bevolking. Coalitieleiders hebben op basis hiervan duurzame oplossingen gezocht en gevonden, die moeten leiden tot een optreden in eenheid en met gezamenlijke kracht,” wordt aangehaald.

Deze voorstellen zullen door de leiders zo spoedig mogelijk met hun respectieve partijstructuren besproken worden.

De verwachting is dat morgenmiddag de besluiten van de toekomstige coalitie aan het publiek kenbaar gemaakt zullen worden.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…