fbpx

Laatste voorbereidend overleg voorzitter Simons in DNA

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Simons, heeft op zaterdag 27 juni in het kader van de voorbereidingen voor de vergadering van maandag 29 juni voor de toelating van de nieuwe leden, het laatste overleg gevoerd met onder andere de Griffie, de fungerend voorzitter, Soewarto Moestadja, en de fractieleiders van de samenwerkende partijen.
Tijdens deze bespreking hebben de fractieleiders van de VHP, ABOP, NPS, en de PL respectievelijk Chandrikapersad Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo de assembleevoorzitter bedankt voor haar inzet in de voorbije tien jaar.
Verder is de procedure voor de assembleevergadering van maandag besproken. Op deze datum worden de nieuwe parlementariërs voor de periode 2020-2025 beëdigd en toegelaten tot het hoogste orgaan van staat. Vervolgens worden de voorzitter en de vicevoorzitter van DNA gekozen.
De vergadering zal geleid worden door Moestadja, die op de die dag als oudste gekozen lid, zal worden beëdigd door president Desi Bouterse. Moestadja kwam binnen, nadat het DNA-lid Des Bouterse niet bewilligde.

BEKIJK OOK
Weer significante olievondst voor Surinaamse kust