fbpx
Facebook Pagelike Widget

Laatste voorbereidend overleg voorzitter Simons in DNA

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Simons, heeft op zaterdag 27 juni in het kader van de voorbereidingen voor de vergadering van maandag 29 juni voor de toelating van de nieuwe leden, het laatste overleg gevoerd met onder andere de Griffie, de fungerend voorzitter, Soewarto Moestadja, en de fractieleiders van de samenwerkende partijen.

Tijdens deze bespreking hebben de fractieleiders van de VHP, ABOP, NPS, en de PL respectievelijk Chandrikapersad Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo de assembleevoorzitter bedankt voor haar inzet in de voorbije tien jaar.

Verder is de procedure voor de assembleevergadering van maandag besproken. Op deze datum worden de nieuwe parlementariërs voor de periode 2020-2025 beëdigd en toegelaten tot het hoogste orgaan van staat. Vervolgens worden de voorzitter en de vicevoorzitter van DNA gekozen.

De vergadering zal geleid worden door Moestadja, die op de die dag als oudste gekozen lid, zal worden beëdigd door president Desi Bouterse. Moestadja kwam binnen, nadat het DNA-lid Des Bouterse niet bewilligde.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…