fbpx
Facebook Pagelike Widget

Laatste fase training stembureaupersoneel

Vandaag ging de laatste fase in voor wat betreft de landelijke training aan stembureau personeel. Op 1 mei startte het ministerie van Binnenlandse Zaken met deze sessies.

De eerste districten op die dag waren Para en Coronie. Intussen zijn na een week ook de districten Nickerie, Brokopondo, Marowijne, Commewijne en Paramaribo Noord- Oost reeds aan de beurt gekomen.

De komende week worden volgens de Commissie Verkiezingen de overige districten aangedaan. De sessies worden verzorgd door Arun Hardien en Sharda Bholasing (team 1) en Earl Tokarijo en Reshma Alladin (team 2). Ondersteund door een batterij aan medewerkers wordt het stembureau personeel getraind in hoe de werkzaamheden op de desbetreffende stembureaus uitgevoerd moeten worden.

De laatste sessie wordt op zondag 17 mei afgewerkt. Met deze trainingen zijn de medewerkers op de hoogte wat hun taken en bevoegdheden zijn op de dag van de stemming.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.