fbpx

Laatste fase aanleg parkeerruimte Santo Boma

De laatste fase van de werkzaamheden bij de penitentiaire inrichting te Santo Boma voor het scheppen van parkeermogelijkheid is in volle gang. De duikers zijn door middel van de daarvoor toegestane instrumenten op maat geplaatst.

De nieuwe parkeerplaatsen worden voor dit moment niet verhard, maar voorzien van verfijnde steenslag, welke goedgekeurd is door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Het aanleggen van een parkeerruimte is de afgelopen periode noodzakelijk gebleken. Er ontstaat vaker stremming van het verkeer op dit weggedeelte doordat bezoekers die naar Santo Boma moeten, hun voertuig aan de rand van de weg parkeren.

Districtscommissaris (DC) Sarwankoemar Ramai zegt dat dit project een prachtig voorbeeld is van samenwerking tussen de commissariaten van Wanica – Noordwest, Wanica – Zuidoost, Commewijne en Paramaribo – Noordoost. Waar het commissariaat van Paramaribo – Noordoost is ingekomen met 20 duikers, heeft Commewijne machines ter beschikking gesteld.

OOK INTERESSANT
Eerste Nationale Commissie Inclusieve Arbeidsmarkt geinstalleerd

Het opvullen van zand heeft reeds plaatsgevonden, waarna de laatste laag met het speciaal materiaal wordt aangebracht. Zo gauw er weer middelen beschikbaar zijn, zal in het volgend traject worden overgegaan tot het betegelen van de parkeerplaatsen, meldt het NII.

De burgervader geeft verder aan dat zijn commissariaat niet beschikt over machines, daarom wordt er een beroep gedaan op andere commissariaten. Hij is ook erg trots op de plaatselijke bevolking die zoals altijd weer haar bijdrage heeft geleverd.(GFC)