fbpx
Laatste dag Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten

Suriname zit met drie deelnemers bij de laatste zestien van het onderdeel bowling tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten in Colombia.

Marciano Zalman, Quaraisy Nagessersing en Terence Oosterwolde hebben zich donderdag gekwalificeerd en komen vrijdag op de slotdag van bowling weer in actie in Centro Comercial Acrópolis.

In het landenklassement eindigde Suriname als zesde (Zalman/Nagessersing 918 punten) en achtste (Desney Romeo/Oosterwolde met 833 punten).

Gastland Colombia werd eerste en tweede. Carlos Arzusa en Henry Parra staken met 1.265 punten met kop en schouders boven de rest uit. Hun landgenoten Konnye Mora en Hernando Suàrez werden tweede met 1.047. Mora had de hoogste beurt met 221 punten. De derde plek was voor Puerto Rico 2 (Frankie Telles/Francisco Picò) met 939 punten.

Op het onderdeel futsal speelde Suriname bij vlagen beter, maar zat ook tegen Mexico de winst er niet in: 1-6 na een 1-4 ruststand. Opnieuw was het Ivan Summerville die de eer redde voor Suriname na een goede één-twee met gastspeler Jorge Vega van Puerto Rico. Captain Oscar (viermaal) en Julio Lara (tweemaal) namen de goals van de tegenpartij voor hun rekening.

Bij Suriname bleef ook deze keer Zalman uit de kant, terwijl captain Nagessersing vanwege een hielblessure ook niet inzetbaar was. Marinio Balsemhof nam de aanvoerdersband van hem over.

Suriname sluit het toernooi vrijdag af tegen Argentinië dat na de 3-12 nederlaag tegen gastland Colombia ook zonder punten zit. De strijd om de titel gaat tussen Mexico en Colombia.

Vrijdag verschijnen de atletiekmedaillewinnaars Earnie Eenig, Summerville en Zalman weer aan de start. Eenig en Summerville doen mee op de 200 meter, Zalman heeft de 800 meter en balwerpen op schema. Ook Oosterwolde staat opgebracht voor balwerpen.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…