fbpx

‘Laat baard staan, om onbetamelijke gedachten te voorkomen’

Er zijn twee dingen die een man onderscheiden van een vrouw: zijn baard is daar één van. Vandaar dat gladgeschoren mannen kunnen worden aangezien voor vrouwen, en dat kan “onbetamelijke gedachten” doen ontstaan tussen mannen.

Daarom moeten mannen hun baard laten staan, betoogde de Turkse prediker Murat Bayaral zaterdag bij het religieuze televisiestation Fatih Medreseleri TV.

 

“Als je bijvoorbeeld van op een afstand een man ziet met lang haar zou je kunnen denken dat hij een vrouw is, als hij geen baard heeft. Want tegenwoordig kleden vrouwen en mannen zich hetzelfde. God behoede! Je zou bezeten kunnen worden door onfatsoenlijke gedachten,” zei hij.

https://www.gfcnieuws.com/2016/03/de-vrouw-met-de-baard/

 

Hoewel homoseksualiteit al lang is gelegaliseerd in Turkije en homo’s niet meer worden vervolgd, wijzen conservatieve geestelijken elke seksuele relatie tussen personen van het zelfde geslacht af.

In westerse landen ondervinden islamitische mannen juist steeds meer last van hun baard. In Denemarken eiste een rechtse politicus een baardverbod voor artsen in Deense ziekenhuizen

En in Frankrijk werd een student bedreigd met afschrijving als hij zijn baard niet afschoor. De school beschouwde gezichtshaar als “een teken van radicalisering.”