fbpx
L.A. Simonsschool en O.S. Marowijne 1 kampioenen China Ambassador School Cup

GFC NIEUWS- De L. A. Simonsschool en O. S. Marowijne 1 zijn de kampioenen van de tweede editie van de China Ambassador School Cup.

Zaterdag werd het toernooi middels een afsluitingsceremonie voor de deelnemende VOJ-scholen en zondag voor de deelnemende GLO-scholen afgerond in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Dit is een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China. Het thema was “Eenheid”.

Het doel van het toernooi was om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie gevolgd door talentontwikkeling.

Het toernooi is gedurende twee weekenden afgewerkt, waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal aan de orde kwamen.

Aan de school cup 2020 hebben vier VOJ-scholen meegedaan, namelijk VOJ Brokopondo, L.A. Simonsschool, A.T. Calor en de Marinus van Doornschool en zes GLO-scholen, namelijk O.S. Brokopondo, O.S. Sunnypoint 2, O.S. Marowijne 1, Heilighart school, O.S. Pontbuiten en O.S. Welgedacht C.

Directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, en de voorzitter van de School Sport Federatie Suriname (SSFS), Oscar Brandon, hebben tijdens hun dankwoord elk aandacht besteedt aan de goede samenwerking tussen het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de ambassade om de tweede editie van de school cup tot een feit te maken.

Elk heeft ook aangegeven dat het een streven is om de eerstvolgende editie groter te organiseren en meerdere scholen en districten te betrekken. Ook hebben zij waardering getoond voor de inzet van de scholen om twee weekenden te participeren aan het toernooi.

Uitslag VOJ-scholen:

1ste plaats: L. A. Simonsschool, 2de plaats: VOJ Brokopondo, 3de plaats: A. T. Calorschool

Uitslag GLO-scholen:

1ste plaats: O. S. Marowijne 1, 2de plaats: Heilighartschool, 3de plaats: O. S. Pontbuiten.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.