L.A. Simonsschool en O.S. Marowijne 1 kampioenen China Ambassador School Cup

GFC NIEUWS- De L. A. Simonsschool en O. S. Marowijne 1 zijn de kampioenen van de tweede editie van de China Ambassador School Cup.
Zaterdag werd het toernooi middels een afsluitingsceremonie voor de deelnemende VOJ-scholen en zondag voor de deelnemende GLO-scholen afgerond in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Dit is een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China. Het thema was “Eenheid”.
Het doel van het toernooi was om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie gevolgd door talentontwikkeling.
Het toernooi is gedurende twee weekenden afgewerkt, waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal aan de orde kwamen.
Aan de school cup 2020 hebben vier VOJ-scholen meegedaan, namelijk VOJ Brokopondo, L.A. Simonsschool, A.T. Calor en de Marinus van Doornschool en zes GLO-scholen, namelijk O.S. Brokopondo, O.S. Sunnypoint 2, O.S. Marowijne 1, Heilighart school, O.S. Pontbuiten en O.S. Welgedacht C.
Directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, en de voorzitter van de School Sport Federatie Suriname (SSFS), Oscar Brandon, hebben tijdens hun dankwoord elk aandacht besteedt aan de goede samenwerking tussen het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de ambassade om de tweede editie van de school cup tot een feit te maken.
Elk heeft ook aangegeven dat het een streven is om de eerstvolgende editie groter te organiseren en meerdere scholen en districten te betrekken. Ook hebben zij waardering getoond voor de inzet van de scholen om twee weekenden te participeren aan het toernooi.
Uitslag VOJ-scholen:
1ste plaats: L. A. Simonsschool, 2de plaats: VOJ Brokopondo, 3de plaats: A. T. Calorschool
Uitslag GLO-scholen:
1ste plaats: O. S. Marowijne 1, 2de plaats: Heilighartschool, 3de plaats: O. S. Pontbuiten.