fbpx

Kwestie uitspraken Desi Bouterse zal met een sisser aflopen

INGEZONDEN- De kwestie omtrent het onderzoek dat is ingesteld naar de uitspraken die onlangs zijn gedaan door oud- president Desi Bouterse, zal met een sisser aflopen.

Het is glashelder dat er helemaal geen langdurig onderzoek nodig is om enkele uitspraken die zijn gedaan door Bouterse, waarvan nota bene geluidsbanden en beeldmateriaal beschikbaar is, te evalueren.

Het zou voor deskundigen van het Openbaar Ministerie al binnen een paar uur  duidelijk moeten zijn of er sprake is van een strafbaar feit. Want zo gecompliceerd is het vraagstuk helemaal niet.

Uiteraard moet er een ferme reactie komen als er dergelijke statements worden gemaakt door een persoon met zo’n verleden. Ik refereer hiermee aan de staatsgreep in 1980 en de daaropvolgende coups. De regering is aan zet, anders staan ze voor aap! Een response kon dus niet uitblijven.

OOK INTERESSANT
Nabestaanden doodgeschoten verdachten opstand Pikin Saron voelen zich machteloos, beleggen persconferentie

Maar ik heb heel sterk het vermoeden dat het OM nu al weet of er wel of niet een strafbaar feit is gepleegd. Het zal een ieder aan het denken moeten zetten wanneer de uitslag van het “onderzoek” erg lang op zich laat wachten. Dan mogen wij voorzichtig aannemen dat het een vertragingstactiek is.

Mijn prognose is dat deze hele affaire, zoals de meesten in ons land, heel subtiel na verloop van tijd onder het tapijt zal worden geveegd. Dit loopt af met een sisser!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Zelfs presidenten, rechters en geestelijken schelden en vloeken! Jennifer van Dijk- Silos ook