fbpx

Kwestie inhoudingen: Ambtenaren moeten zelf hun zaken regelen

Elke ambtenaar moet zelf zijn of haar eigen salaris kunnen managen en daarmee zelf hun aflossingen bij de handelszaken of banken regelen. Hierdoor wordt er veel werk uit handen van de overheid genomen, zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën naar aanleiding van de inhoudingen op de lonen van ambtenaren die een huurkoopregeling zijn aangegaan met handelsbedrijven.

Enkele dagen terug kregen cliënten van verschillende banken de melding dat ze hun lopende schulden moeten aflossen. De inhoudingen werden wel gedaan door het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma), maar deze werden niet gestort bij de diverse banken en handelszaken waar ambtenaren krediet hebben genomen.

Minister Hoefdraad geeft aan dat dit is ontstaan door de bureaucratische rompslomp. Hij zegt dat deze zaak al heel vroeg was ontdekt door Financiën waarna is overgegaan tot de correctie daarvan. De bewindsman is voorstander dat de landsdienaren nu zelf hun zaken gaan afhandelen.

OOK INTERESSANT
Miss & Mister Tropical Beauties Suriname jubileumeditie

Hij is het ook eens met de stelling van DNA-lid Ronald Hooghart dat heeft aangegeven dat de overheid de maandelijkse inhoudingen van zich kan afstoten en dat de landsdienaren hun zaken liever via de bank kunnen afhandelen.

Minister Hoefdraad vindt de hele commotie omtrent deze kwestie onnodig en roept de samenleving op bij onduidelijkheden contact op te nemen met het ministerie.(GFC)