fbpx
Facebook Pagelike Widget

Kwestie Bouterse aangelegenheid van de rechterlijke macht

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking heeft gesprekken gevoerd met diens Nederlandse collega van Buitenlandse Zaken Stef Blok.

Er is van gedachten gewisseld over een aantal zaken met als rode draad de diplomatieke samenwerking tussen de beide landen.

Tijdens een persconferentie heeft de Nederlandse media vragen gesteld over de kwestie Desiré Bouterse. Laatstgenoemde werd enkele jaren terug in Nederland veroordeeld voor betrokkenheid in de drugshandel.

Zowel minister Blok als minister Ramdien heeft aangegeven dat deze kwestie op het bord ligt van de rechterlijke macht. De beide regeringen leggen de focus op zaken het beleid rakende. De Surinaamse wetgeving staat niet toe dat onderdanen worden uitgeleverd. De zaak wordt gelaten in handen van de justitie om onafhankelijk zijn werk te kunnen doen.

Minister Ramdin gaf eveneens aan, dat Bouterse in Suriname recentelijk is veroordeeld in het kader van de 8 decemberkwestie. Hij heeft hiertegen beroep aangetekend. Ook in ons land geldt het principe van de scheiding der machten, liet de bewindsman optekenen.

‘’Zolang een geval bij de rechter ligt, zullen wij daarover geen uitspraak doen’’. Ten aanzien van de ondersteuning van de rechterlijke macht en justitie en politie richt die zich op een aantal zaken. Minister Ramdin noemde onder meer capaciteitsverruiming, kwaliteitsverbetering, de onafhankelijk van de rechterlijke macht en het openbaar ministerie. Dit zijn de terreinen waarop beide overheden zich richten en die zullen bijdragen aan een klimaat waar eenieder zich veilig voelt en waar de rechten worden gerespecteerd.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.