fbpx

Kwaadaardige ‘bonumang’ vernietigt leven jonge vrouw uit Wanica

Een ‘bonumang’ die actief is in Paramaribo heeft het leven van een 29- jarige vrouw die woont in het district Wanica tot een ware hel gemaakt. Het slachtoffer is een paar maanden geleden voor hulp naar de kwakzalver geweest, omdat ze ernstige relatieproblemen had met haar liefdespartner.

Aan de vrouw is toen door de ‘bonumang’ gezegd dat haar relatie niet meer te redden is en dat er meer slecht nieuws is. Hij voorspelde dat ze niet lang meer te leven heeft, tenzij ze maandelijks SRD 2000,- voor hem zou brengen om diverse rituelen uit te voeren. De maandelijks rituelen zouden ervoor moeten zorgen dat ze in leven kan blijven.

Het slachtoffer dat geloof had in de onheilsboodschap, heeft in emotionele toestand het gebeurde verteld aan haar familie. De bijgelovige vrouw is sinds haar bezoek aan de waarzegger totaal van slag, heeft dagelijks hevige huilbuien, slapeloze nachten, angstaanvallen en kan niet meer normaal functioneren.  

Door de radeloze familie is eind mei een verzoek gedaan aan de vrouwenbeweging van de Geor Hering Foundation om te praten met het slachtoffer.

Volgens Jennifer Atmo, voorzitster  van de vrouwenbeweging, zijn er intussen al meerdere gesprekken gevoerd met de ongeruste vrouw.

“Haar relatie is inderdaad niet meer goed gekomen,  wat helaas haar geloof in de charlatan alleen maar heeft versterkt. Maar gelet op haar relatieproblemen, zou ieder mens met een beetje verstand de definitieve liefdesbreuk kunnen voorspellen”.

BEKIJK OOK
Kinderen Coeroeni binnenkort voor het eerst naar school

“Wij hebben haar goed uitgelegd dat de bonumang klinkklare onzin verkondigd heeft en alleen Jezus precies weet wanneer een mens het aardse leven verlaat. Ze hoeft dus niet bang te zijn”.

“Om de bijgelovige toch gerust te stellen is er bovendien op onze kosten, op indicatie van een arts, een uitgebreid bloedonderzoek uitgevoerd waaruit niets afwijkend naar voren is gekomen. Daarenboven is er een mammogram gemaakt als ook een uitstrijkje genomen. De uitslagen geven geen enkele indicatie dat er sprake is van een ziekte, zoals verwachtbaar”, legt Atmo uit. 

De vrouwenbeweging van de Geor Hering Foundation is nu voornemens de mentaal getroffene  door te verwijzen naar een psycholoog voor verdere begeleiding.

“Ik doe een dringend beroep op alle vrouwen om nooit een bezoek te brengen aan een ‘bonumang’. Ze verkondigen alleen klinkklare onzin en veroorzaken dikwijls veel ellende met hun grove leugens. Deze malafide figuren zijn harteloos en maken misbruik van mensen in een kwetsbare positie”, aldus de voorzitster.