fbpx
Kustwacht geeft hektrawlers ultimatum

De zes hektrawler, die sinds het vorig jaar voor heel wat ophef hebben gezorgd, dienen uiterlijk woensdag uit Surinaamse wateren verwijderd te zijn.

Zo heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), zich geuit. Hij is met zijn beantwoording ingegaan op vragen over de vistrawlers, op maandag 20 mei tijdens de behandeling van de Staatsbegroting.

“De trawlers hebben nooit vis gevangen en ze vangen geen vis.” Het kan er bij hem niet in dat de indruk wordt gewekt alsof er vis wordt gevangen. Het ministerie van LVV heeft geen enkele vergunning verstrekt in deze kwestie.

Het ultimatum voor ontruiming van de boten werd maandag bekendgemaakt in het parlement door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa). De Kustwacht valt onder zijn ministerie en moet erop toezien dat de boten vertrekken.

Minister Noersalim deelde mee dat de directeur van LVV op 26 april ondersteuning heeft gevraagd aan de Kustwacht, in de kwestie rond de zes trawlers. Eén van de trawlers werd aan de ketting gelegd en overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM).

Vervolgens is er weer een verzoek van LVV bij BiZa binnengekomen, om de procedure in te zetten, om volgens wettelijke voorschriften de trawlers uit Suriname te krijgen. Noersalim zegt dat de directeur van de Kustwacht Ross National Fisheries heeft ontboden.

Het bedrijf kreeg de sommatie dat de boten binnen een week uit Suriname moeten vertrekken. Dit ultimatum verstrijkt woensdag.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.