Kustwacht en KPS voeren verhoogde controles binnenwateren

GFC NIEUWSREDACTIE- De Kustwacht en het Korps Politie Suriname (KPS) voeren vanaf 25 april verhoogde controles op onze binnenwateren.

De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo zegt dat de verhoogde controle komt op verzoek van collegaminister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Op 22 april heeft de bewindsman samen met TCT, het KPS, N.V. Havenbeheer en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) een gesprek gehad hierover en is er overeenstemming bereikt.

Somohardjo geeft aan dat het besluit is genomen dat het KPS samen met de Kustwacht zal patrouilleren op de binnenwateren. “Ik ben heel erg blij met de samenwerking, want teamwork is het belangrijkst”, benadrukt de Biza-minister.

De bewindsman zegt dat de gezamenlijke samenwerking tussen de Kustwacht en het KPS een grote bijdrage zal moeten leveren in het tegengaan van het zonder toestemming komen aan land van de bemanning van schoeners en alle andere vormen van smokkel, zeker gelet op Covid-19, waarbij Suriname te maken heeft met een derde golf.

Overige berichten